madshansen

RETHINKFolk Music og FolkAMOK gentænker spillemandsballet

Kom til et vaskeægte spillemandsbal med Mads Hansens Kapel

Vi kender det alle sammen; koncerter hvor de vildeste udskejelser blandt publikum er at vippe med foden og at sippe af øllet. Men under Aarhus Festuge kan du opleve hvordan folkemusikken kan tryllebinde dig og andre i salen på hænder og fødder. Det traditionsrige spillemandsbal genoplives, og Mads Hansens Kapel spiller op til bal. Orkesteret er et ungt, nyudsprunget balorkester forankret i den danske instrumentaltradition. De har en gennemgribende og omfattende forståelse af den danske spillemandstradition. De forskellige medlemmer har fra barnsben færdedes i danseforeninger og tidligt lærte de at spille til dans. Efter koncerten går det hele op i en højere enhed med fri folkemusik-jam og folkedans!

Forinden dørene åbnes for offentligheden har REHINK Folk Music og FOLKAMOK inviteret gymnasieklasser til at være en del af en workshop om eftermiddagen. Her får eleverne undervisning i både folkemusik og folkedans, og et indblik i de traditioner og fortællinger, som her hører til.

Arrangementet foregår i A-huset ved Godsbanen, og er en del af Inversus Festival og er et samarbejde mellem RETHINK Folk Music, FolkAMOK og Inversus Festival. Se begivenheden på Facebook her: https://www.facebook.com/events/1068449616583596/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *